Profile
Blog
Photos
Videos
Tidligt om morgenen kørte vi Danbulla Forest Drive, for at gå nogle ture i området her. Desværre så vi en pademelon ligge henover sin unge midt ude på vejen. Ved nærmere eftersyn kunne vi se at ungen var død og moderen såret. Der var ingen mobilforbindelse, så vi valgte at tage den sårede pademelon med os. Vi svøbte den forsigtigt ind i et håndklæde og kørte straks til dyrlægen i Malanda. Den lille pademelon havde fået en rygmarvsskade med lammelser og blev derfor aflivet. Vi var lidt kede af det, men det var godt at den slap for yderligere lidelser.
På vej mod dyrlægen så vi en musky-rat-kangaroo hoppe over vejen. Det var dog først bagefter vi glædede os over dette. Med sine 34 cm. i højden og med en vægt på lidt over et halvt kilo, er den kategoriseret som verdens mindste kænguru.
Da vi igen var i Malanda, fik vi gået os en tur i regnskoven ved Malanda Falls - uden tegn på tree-kangaroos. Vi fik yderligere set den flotte udstilling ved Mabi Art Gallery, hvor vi kunne beundre flere af Daryl d*** ons malerier, samt se billeder fra en dygtig naturfotograf. Herfra tog vi forbi en privat bogbutik, hvor KP endelig fik fat i klassikeren Brave New World af Aldous Huxley. På vej mod Undura kom vi igen forbi Hypipamee National Park, hvor vi gik en tur for (forgæves) at se efter tree-kangaroos. Her delte vi en saftig mango på 1,2 kg :P.
Turen gik nu til Undara National Park, hvor vi havde booket en Wildlife tur om aftenen. Ved campingpladsen var der rigt dyreliv med papegøjer, whiptailed wallabies og Eastern Grey Kangaroos. Den guidede tur blev en rigtig fed oplevelse. På køreturen fortalte guiden om forskellen mellem kangaroos, wallabies og wallaroos. Guiden udpegede en Wallaroo ved vejlkanten, der er letgenkendelig med sin kæmpe næse. Vi nød en solnedgang over området med vin og ost, alt imens vi fik fortalt om områdets historie. Da solen var gået ned bag horisonten, gik vi til en grotte med flagermus, der i massevis kom flyvende ud af den lille grotteåbning. Vi stod stille for at vænne os til de hvirvlende flagermus omkring én, inden vi begav os ned i grotten. Med de mange flagermus over ens hoved, var Maiken taknemmelig for sin hat. Lad os bare sige at KP ville ønske det var regn :)
Snart så vi en Spotted Python og ved klippevæggen snoede flere brown tree-snakes sig en efter en fra klippevæggen og op i et træ ved grotteåbningen. På grenene stillede slangerne sig an til at fange en flagermus. Vi observerede omkring syv slanger i træet, der huggede ud i luften mod de hurtigt flyvende flagermus. Det lykkedes os ikke at se slangerne fange en flagermus. Til gengæld så man slangen med sit bytte, hvor den snoede sig tæt omkring flagermusen for at kvæle den. Derefter slugte den flagermusen. Det var en fed oplevelse!
Dette gav mod på mere! Efter den guidede tur begav vi os ud mellem områdets træer i håb om at spotte en Glider. Vi blev belønnet med andre dyr, da vi hurtigt så en Tawny frogmouth. Vi var endda så heldige at se den fange en stor natsværmer i luften. Derudover så vi en lille, hvid ugle, samt en possum.
Dagen efter startede med en guidet tur ud til Undaras lavagrotter, hvilket Undara er kendt for. Efter en halv times kørsel og en lille gåtur gennem regnskov, nåede vi frem til grotterne. De kæmpe og imponerende lavagrotter opstod efter gentagne vulkanudbrud, hvor lavaen størknede og blev til basalt. Efter et stort udbrud fra Undara vulkanen, flød lavaen henover laget af basalt. Da overfladen størknede, opstod der gasser i den underliggende flydende lava, som overophedede og smeltede det tidligere lag af basalt. Lavaen i midten flød videre og medførte lange lavagrotter. Vi var inde i tre af disse lavagrotter.
Mineralaflejringer skabte flotte farver i klippeloftet, hvor der hang flere flagermus. Derudover kunne man finde "figurer" i farvernes mønstre (guiden har haft flere skoleklasser og har dermed en glimrende fantasi til at finde figurer). De kæmpe grotter gav desuden et billede af størrelsen på vulkanudbruddet, som var helt enormt. Vi var også heldige at se en Mareeba Rock-Wallaby.
Turen gik herfra til den nærliggende lille vulkan, for at gå Kalkuni Crater Walk. Her kan man gå hele vejen rundt på kanten af krateret, hvilket gav en god udsigt over det naturgrønne krater. Derudover kunne man se de enormt lange lavagrotter tegne sig som en mørk linje henover skoven. På gåturen mødte vi også et par nysgerrige Whiptailed Wallabies:)
Vi kørte tilbage til The Tablelands, hvor vi fortsatte vores søgen efter tree-kangoroos ved Hypipamee National Park, samt ved Malanda Falls. De er dog nogle stædige asner og gemte sig fortsat. Vi er overraskede over hvor svære de er at opsøge i naturen, så vi bliver kun mere taknemmelige over at vi har fået dem at se.
- comments