Profile
Blog
Photos
Videos
Så var det blevet tid til at forlade Jerusalem-området og køre mod nord. Vi kørte små to timer, til vi kom til Cæsarea, som ligger ved middelhavskysten mellem Tel Aviv og Haifa. Landskabet blev gradvist mere frodigt, jo længere vi kom. Cæsarea var en romersk havneby, hvor man i dag kan se et fuldstændig rekonstrueret romersk teater, som bruges til forestillinger og koncerter. Derudover er der rester af en hippodrom og to romerske paladser. Det var helt dejligt at komme ud til havet, ikke mindst med den varme vi har haft i dag.
Fra Cæsarea kørte vi mod nordvest, det vil sige ind i landet igen, til Nazaret, som i dag er en stor trafikfyldt by, hvor der hovedsagelig bor arabere. I Nazaret findes stedet, hvor det blev bebudet jomfru Maria, at hun skulle føde Guds søn. Man har udgravet et stykke af det gamle Nazaret, herunder det hus, hvor man mener, at Maria opholdt sig. Jeg anser det for stærkt tvivlsomt... Ovenpå det har man så bygget den katolske kirke, Bebudelseskirken. En meget stor kirke med nogle smukke elementer.
Nazaret blev til helvede, da vi skulle derfra. Vi havnede i en bilkø, som ikke bevægede sig meget, men selvfølgelig kom vi ud af byen til sidst, dog noget forsinkede. Lidt senere passerede vi det moderne Kana, hvor nogle fandt det for godt at besøge et vinudsalg og købe nogle flasker. Kana var stedet, hvor Jesus forvandlede vand til vin, men jeg tror, at lige den vin var udsolgt..... Efter endnu en bilkø, lykkedes det os også at komme ud af Kana.
Og så gik det nedad mod Genesaret Sø, som ligger et par hundrede meter under havets overflade. På vejen så vi en kirke med smukke byzantinske mosaikker. Da vi ankom til Tabgha, hvor vi skulle spise sen frokost, var det hedt, men der blæste en frisk vin fra søen. I dag fik vi den bedste frokost endnu på vores tur. Sankt Petersfisk fisk med kartofler og salatbar. Desværre løb jeg rundt og tog billeder, da regningen skulle betales, så nu er far flad... :-)
Efter frokosten havde vi to mindre stop. Først ved Karpanaum, som er det sted, hvor Jesus mødte Peter, som var fisker dér. Der findes rester af såvel en basilika som et jødisk tempel, det sidste muligvis med en sokkel, som Jesus kan have stået på. Andet stop var Mount of Beatitudes (nu har jeg glemt, hvad far kaldte det på dansk), bjerget hvor Jesus holdt sin bjergprædiken, hvor han omfortolkede moseloven. Der ligger i dag en smuk klosterkirke i nydelige omgivelser med en formidabel udsigt over Genesaret Sø og det frodige landskab.
Så var vi altså også ret klar til at blive kørt til vores nye hotel, Golan Hotel, i Tiberias. Klokken var nu næsten 17. Her er standarden lidt højere end på hotellet i Jerusalem. Vi har alle udsigt over søen, og jeg jublede ved synet af en swimmingpool, som jeg straks sprang i. Aftensmaden var også lige en tak bedre her, så vi er glade.
Golan Hotel ligger ved søen, men ikke i Golanhøjderne. Dér vil jeg nu også gerne betakke mig for at bo. De ligger på den anden side af søen, det vil sige ca. 12 km herfra. Golanhøjderne er egentlig syrisk land, men de er besat af Israel, som helt imod internationale konventioner har lavet bosættelser i området. Golanhøjderne har store mængder frodigt landbrugsland, hvor en stor del af Israels vin vokser. Nok ikke helt tilfældigt, at Israel besatte området i 1967!
I morgen kører vi mod vest og derpå igen mod syd til Tel Aviv, hvor vi har to overnatninger.
- comments
Johannes RUINERNE I KAPERNAUM ER IKKE RESTER AF ET JØDISK TEMPEL, MEN AF EN JØDISK SYNAGOGE . men ellers er det rigtig nok!