Profile
Blog
Photos
Videos
Lørdag d.18. februar ringede vækkeuret kl. 4.30 og vi kørte mod Cairns klokken 5. En ret flot tur over bjergene ned mod Cairns, med udsigt til solopgangen over havet i øst. Vi var fulde af forventning, for vi var på vej ud at dykke ved Great Barrier Reef! Forventningen blev ikke mindre af at vi i to uger havde ringet til tur-bureauer hver eneste dag, for at få arrangeret turen… Så vi glædede os. Vi var fremme i Cairns ca. 6.30 og fandt hurtigt båden vi skulle ud at sejle med. Da vi var kommet ombord opdagede vi til vores store overraskelse at vi skulle afsted sammen med Aline og Moacir fra Brasilien, -dem havde vi mødt første gang på vores tur til Fraser Island. Det var ret pudsigt at vi skulle afsted på samme tur, for Cairns sender vist ca. 600 både ud om dagen! Men dejligt med godt selskab. Vi blev budt velkommen af Jakob fra Nordjylland, der var begyndt at arbejde på dykkerbåden et par uger før, og det var lidt hyggeligt at møde en dansker, -dem har vi ikke set ret mange af hernede.
Inden vi sejlede blev vi varslet om at vejret nok blev lidt hårdt i dag, så det kunne være en god ide med en søsygepille, -den tog jeg selvfølgelig (når vi nu hverken har saltbomber eller piratos skulle jeg i hvert fald ikke løbe risikoen for at blive søsyg). Det var der vist ikke så mange andre der gjorde. Det varede ikke længe før ca. halvdelen af passagererne hang rundt omkring i hjørnerne og på dækket med brækposer i hænderne… Det tog lidt af hyggen af turen. Men Jonas og jeg havde det fortrinligt og nød rutchebaneturen på de store bølger.
Efter et par timers sejlads var vi fremme ved Briggs Reef. Vi havde på vej derud forsøgt at genkalde os sommerens dykkerlærdom erhvervet på Bali, men den lå lidt langt væk, så vi var spændte på om vi kunne huske at bruge udstyret ordentligt. Vi valgte derfor at dykke med guiden Dan, så vi ikke skulle stå helt på egne svømmefødder under bølgerne. Vi kom hurtigt i vandet (iført stinger-suits og dykkergrej) og begyndte nedstigningen. Jeg har jo aldrig rigtig haft gode dykkerører, men det gik nogenlunde med at trykudligne og vi skulle ikke dybere end 12-14 meter så det var ikke så slemt med ørerne. På bunden så vi en del småfisk, forskellige sø-pølser, lidt større fisk og masser af anemoner og koraller. Der var også en enkelt lille rokke og en blæksprutte. Der var en del lilla og gule farver og en enkelt knaldblå papegøjefisk, men jeg havde forventet at det var noget mere farvestrålende. Jeg var lidt skuffet, -ingen hajer, ingen skildpadder, ingen kæmperokker…. Det var jo Great Barrier Reef og skulle forestille at være et af de mest fantastiske dykkersteder i verden! Men efter frokost skulle vi videre til et andet sted, så jeg væbnede mig med tålmodighed og tænkte at næste dyk nok kom lidt nærmere mine forventninger.
Da vi havde spist blev der givet besked om at vi pga vejret ikke kunne sejle andre steder hen, så 2. dyk skulle foregå samme sted. Vi fulgte en lidt anden rute under vandet og så til sidst en stor barracuda, men jeg var godt nok skuffet da vi kom op. Jeg syntes at vi dykkede meget flottere steder på Bali og det her var bare alt for gråt og med alt for små fisk. Øv. Om det var pga. vejret (blæsevejret kan jo godt hvirvle en del skidt op fra bunden så vandet ikke er så klart) eller det var en kedelig del af revet er ikke til at sige. Måske er vi bare blevet vænnet til lidt for mange fantastiske oplevelser her i vores paradis?
Det var flot at se revet oppefra, man kan tydeligt se hvordan farverne skifter, der hvor revet ligger helt tæt på overfladen er vandet lysegrønt og der hvor der er dybere er det en mørkere turkis farve. Men alt i alt en dag med lidt blandede følelser, som desværre slet ikke levede op til vores forventninger. Lige da vi kom i land tænkte vi at Great Barrier Reefs dykkermuligheder vist var blevet overdrevet en smule og at det hele langt fra var så fantastisk som vi har fået fortalt, men nu efter noget betænkningstid tror jeg vi giver det en chance til med en anden tur-operatør hvis vi får råd til det.
I skrivende stund har vi plukket den sidste lime, spist den sidste mango og forladt vores dejlige lejlighed på lime-farmen efter 5 ugers arbejde. Nu kører vi mod Airlie Beach lidt syd på, hvorfra vi skal på sejltur til Whitsundays-øerne. Det var lidt vemodigt at sige farvel til hønsene, hundende, frøerne, hestene, edderkopperne, familien og alle de andre, men vi glæder os også til at komme ud og opleve lidt igen! I dag har vi været forbi "The Boulders" som er et vandområde med kæmpe store sten og klippeblokke der er slebet runde af det helt klare vand. Vi svømmede en tur sammen med en lille skildpadde og da vi var på vej op brød et voldsomt regnvejr løs. Det var ret flot, men også lige rigeligt vådt. Her et par timer efter er regnen stadig ikke rigtig holdt op, så vi frygter endnu en omgang konstant vådhed, ligesom i slutningen af januar. Men forhåbentlig får vi tørvejr igen i morgen… For at søge ly for regnen tog vi en tur ind på et lokalt "winery" hvor de laver frugtvin. De havde bl.a. en rigtig god lychee-vin og en lækker chokolade-mintlikør. Det er vist ret almindeligt med forskellige frugtvine her i området fordi de jo har så stor adgang til tropisk frugt. Vi havde regnet med at vi skulle se flere vandfald i dag og måske ud og snorkle, men i regn og storm er der ligesom bare hyggeligere i bilen. Så i aften står den vist på "Greys anatomy" på computeren indtil vi løber tør for strøm og derefter spil eller en god bog. Det er næsten som en god dansk omgang efterår :-)
- comments
Linda Boel "Vådhed"? - et gammelt Katrinesprogsord ligesom "Koldhed"! :-) Super med lidt nyt og rart at høre, at I stadig er søstærke, selvom der ikke var saltbomber!
Liselotte Ø. Hansen skønt at høre fra jer igen, håber I får oplevet revet fra en lidt bedre side,fortsat go´tur, forhåbentlig uden for meget regn.
Thea Skal jeg være bekymret, når jeg ikke engang opdagede ordet vådhed, men bare læste det som et helt almindeligt, dansk ord?
Katrine Vådhed er helt bestemt et almindeligt dansk ord (i hvert fald i min ordbog). "Vådhed: beskriver en tilstand hvor alt er vådt eller fugtigt i minimum 20 timer i træk. Perioden kan vare op til flere uger og bliver i dette tilfælde noget ubehagelig uanset det omgivende klima og temperatur Opleves typisk hvis man er så dum at campere i Australiens nord-østlige del eller i andre områder med tropisk klima."