Profile
Blog
Photos
Videos
ADVENTURETUR 1. DEL: DARWIN + KAKAKDU NATIONALPARK
Mandag den 8. forlod vi Cairns og Queensland, og efter en veloverstået flyvetur i - sjovt nok - endnu engang et svensk/norsk selskab ankom vi til Darwin og Northern Territory. Vi indlogerede os på det hostel, vores adventuretur inkluderede, indkøbte fluenet samt hver en stor flaske vand og fandt vandresandalerne og de praktiske shorts frem. Den kommende dag startede tidligt, hvilket skulle vise sig at blive gældende for også de næste mange dage. Kl. 6.20 var der afgang fra Darwin i en firhjulstrukket bus fyldt med mere eller mindre flinke tyskere og franskmænd i varierende aldersgrupper. Musikken allerede her brølede ud af højtalerne, og da vi fik en mindre heldig turguide, stod den på country for alle pengene. (Vi kan love jer for, at man bliver træt af countrymusik efter tre dage!) Turen gik herefter mod Lichtfield Nationalpark uden for Darwin, hvor vandfald, rock holes og mindre gåture ventede. Derudover blev eftermiddagen brugt på krokodillesafari, og denne med noget større krokodiller på meget tættere hold end den i Cape Tribulation - vi snakker fem meter lange saltvandskrokodiller lige ved siden af båden - hvilken succes! Da aften trængte sig på, camperede vi på en campingplads i området, og her taler vi altså om luksuscamping: store telte med to senge i hver, brusere i lange baner og køkken samt opholdsrum/-telt med aircondition - helt andre standarder end vi er vant til fra New Zealand. Maden blev lavet i fællesskab, og her stod menuen på BBQ og kængurukød, som var lidt tørt, men ellers rigtig lækkert. Efter en glimrende nat fortsatte vi mod den store Kakadu Nationalpark, som er halvt så stort som Schweiz. Efter et kig på aboriginal art i form af stenmalerier og en indsigt i aboriginal kultur ventede en længere vandretur, som halvvejs bød på et dyp under et vandfald, og natten tilbragtes nogenlunde på samme måde som den forrige, blot i Kakadu. Tredjedagen bød på en endnu længere vandretur i flotte omgivelser og endnu et skønt og velfortjent vandfald, og herefter gik turen tilbage til Darwin og en nat på hostel, godt trætte og godt svedige/beskidte. (Vi havde forberedt os på primitiv camping og medbragte kun et sæt tøj og ingen sæbe eller shampoo - hvem skulle vide, vi kunne få et bad?)
ADVENTURETUR 2. DEL: FRA DARWIN TIL ALICE SPRINGS
På turens fjerde dag blev vores adventuregruppe slebet lidt til. De gamle rotter forlod os, og til kom et par unge piger fra Schweiz samt to relativt unge gutter fra hhv. Tyskland og England. Vi fik ny guide ved styret, og allerede da den første sang blev sat på, var han godkendt! En nu rigtig fin gruppe begyndte "rejsen" fra Darwin i nord til Central Australia. Den første dag kom vi ikke så langt - her nåede vi til Katherine Gorge, hvor store klippeformationer møder ferskvand (Katherine River) i en dyb kløft. Til eftermiddag udforskedes området, og her var det til at mærke at gennemsnitsalderen var faldet en smule, da vi begav os på en 10,8 kilometer lang vandretur i 40 graders varme. Turen var supersmuk, og man fik virkelig fornemmelsen af at være lillebitte i et kæmpestort land. Ikke desto mindre ventede også her et lækkert bad under et vandfald. I Katherine stiftede vi desuden bekendtskab med de indfødte, aboriginals, da byen i modsætning til de øvrige byer, hovedsageligt bestod af aboriginals. Ofte er de, der bor inde i byerne en del af samfundets laveste klasse, og det lod sig mærke, så den gamle kulturelle kløft mellem de indfødte og de tilrejsende briter er altså stadig at finde. Dag nummer fem og seks stod på mere buskørsel end hidtil, men det er der jo ikke noget at sige til, når man skal flytte sig 1500 kilometer på et par dage. Undervejs gjorde vi stop ved termiske pools, hvor der var fyldt af flyvende og skidende flagermus, og hvor Line måtte erkende, at en top ikke var nok til tre dage, når man bliver ramt af flagermuslort. Dernæst den ældste flyveplads i Northen Territory, hvor "The Danish Flyingmaschine" landede og Daly Waters - en meget speciel by med en meget speciel pub. Vi vil henvise til billederne. Midtvejs overnattede vi på Juno's Horse Farm (her kan McClouds Døtre bare komme an!), og på sjette dagen rundede vi Devil Marbles, som er store sten dannet af naturen og vejret over mange millioner år - den længere naturgeografiske forklaring fik vi skam også, men den må I vente med. Sidst på eftermiddagen nåede vi Alice Springs.
ADVENTURETUR 2. DEL: ULURU
Efter en nat i Alice Springs var vi klar til sidste del af vores tur - highlight over alle highlights - turen ud til Uluru (også kendt som Ayers Rock) og Katja, store røde sandsten. Fra start stod det klart, at her var tale om en nået større turistattraktion end hidtil, da vi fartede tre store busser af sted - heldigvis forblev vores gruppe forholdsvis den samme. Første stop var en kamelfarm, hvor der dog kun var drummedarer, men det kan de jo ikke gøre for. Et hurtigt kig rundt og vi var tilbage i bussen. Her nåede Stine lige at sige, at hun ikke mente, vores nye guide var så social, og så begyndte han ellers at åbne munden. Derfra og de næste 400 km. stod den på historier, selskabslege og høj musik! Ja, man skal jo ikke skue hunden på hårene. Ved middagstid nåede vi frem til The Uluru Resort, hvor vi fik frokost i regnvejr. Hvad var det for noget? I de sidste seks dage havde solen paradokssalt nok bagt fra en skyfri himmel i den frodige regnskov i midten af deres wet season og så kommer man til, hvad de kalder ørken, og så begynder det ellers at pisse ned, og ikke nok med det, var det hundekoldt. Derfor besteg vi Kata Tjuta i regnjakker med udsigt til vandfald fra toppen af stenen og måtte undervejs på turen hoppe over mindre floder. Humøret blev holdt højt, selv da vi ved syvtiden stod stadig i regnjakker, drak champagne af plastikkopper og så "solnedgangen" over Ayers Rock. Dag to blev det lidt bedre. Solopgangen var rigtig smuk, og Uluru lyste flot op. Den ca. 10 km lange tur rundt om Uluru var også rigtig fin, og vi nød bare, at temperaturen ikke var ulidelig, da vi alle gik godt gemt bag et fluenet, for fluer var der trods regnvejr stadig mange af. Det første egentlige problem bestod i, at vi ikke kunne komme til Kings Canyon, hvilket var planen for eftermiddagen, da vejen var spærret pga. 1,8 meter vand på vejen. Alternativt tog vi tilbage til vores camp, hyggede og slappede af, for nu skinnede solen fra en skyfri himmel, og til aften kunne vi endda give solnedgangen endnu et forsøg. Denne oplevelse var en hel anden end fra den forrige aften - sikke et postkort syn, det må man give den sten! Samme aften lagde vi os til at sove i de såkaldte "swags" - en madras, sovepose og "telt" (kanvas) i en. Vi faldt i søvn til synet af millioner af stjerner lysende over os. Vi blev vækket tidligt næste morgen, da vejen til Kings Canyon nu var åben. Efter 400 km. i bus kom vi frem, og her ventede en utrolig flot vandretur i høj solskin, inden vi igen kørte tilbage til Alice Springs.
Den ni dage lange tur var alt i alt helt fantastisk. Det er engang for alle gået op for os, at Australien er kæmpestort, og at uendelige store arealer kun består af rødt sand og grønne træer. Selv det faktum, at det regnede, kunne vi vende til noget positivt, for Australiens center er i disse dage meget grønnere end normalt, og det gør jo bare omgivelserne det smukkere. Nu har vi set det "rigtige" Australien, og så venter blot Melbourne, før turen går til Thailand.
P.s. Vi har taget 422 billeder de sidste ni dage, men har altså kun uploaded et lille udvalg. I må få det store diasshow, når vi kommer hjem - det varer jo efterhånden ikke længe..
- comments
morfar Hej hvor det går - i dette kæmpeland. Og I ser slet ikke trætte ud. I har nok slet ikke tid til at tænke meget på os herhjemme. Og dog - med jeres flotte billeder og spændende beretning. Dejligt, at I holder højt humør. Næste gang glæder vi os til at høre fra Thailand. Jeg har nu forladt hospitalet (i denne omgang).