Profile
Blog
Photos
Videos
Goa Gajah:
Ikke langt væk fra byen Ubud i det centrale Bali, ligger Elefandt Grotten 'Goa Gajah'.
Grotten kan ikke ses fra vejen, men man kan se en masse souvenir stande på en parkeringsplads før grotten, og så ved man, at der er en turist attraktion.
Fra parkeringspladsen følger man en snoet sti ned til en gårdhave som ligger lige før indgangen til grotten.
I gårdhaven er der nogle vand basiner, hvor der står stenstatuer af nogle kvinder, som hælder vand ud af de krukker de holder mellem hænderne. Legenden om disse basiner er, at hvis man bader i basinerne holder man sig ung for evigt.
Foran grotten, på den venstre side, er der nogle såkaldte 'Meru pagodas', som er små huse hvor guderne holder til.
Indgangen til grotten, som er hugget ud af sten, er udformet som et demonhoved og man går ind i grotten via demonens mund.
Grotten er ikke så stor som jeg havde forventet. Man kunne gå 10 skridt ind, gå 5 skridt til venstre og 5 skridt til højre og derefter gå ud igen.
Ved siden af grotten ligger der en ruin af et gammel buddhistisk tempel. En lille sti af sten og jord mellem store træer fører op til templet.
Hvis man går til venstre fra templet kommer man op til en masse små huse, hvor nogle lokake folk sælger souvenirs. Går du derimod til højre, er der en sti som fører rundt om templet. Her kan man beundre rigtige mange flotte træer, buske og blomster. Man skal dog være forberedt på, at hvis man tager stien til højre, er det en længere gåtur. Og man kan sagtens farer vildt ;-) Men så møder man tilgængæld nogle søde lokale mennesker, der kan oplyse en hvordan man finder tilbage til grotten igen, og som bonud ser man andet end turist områderne.
Gunung Batur:
Vulkanen batur, er den vulkan i Indonesien som har været mest aktiv gennem årene, og som er en af Balis bedst besøgte turist attraktioner. Den er eftersigende i udbrud næsten hvert 2. år. Jeg så desværre kun vulkanen/bjerget på afstand, den var ikke i udbrud, og det var lidt tåget vejr. Men udsigten til vulkanen og den sø (Lake Batur) som ligger ved siden af, var fantastisk fra den vej vi kørte på.
Omkring 20 mins kørsel fra Vulkanen i 'Kintamani' området ligger nogle varme kilder, som siges at have healende virkning hvis du bader i dem. Jeg nåede ikke at teste om sagnet talte sandt, da vi var på en stram tidsplan efter en lang dag på farten. Men så nogle af de basiner hvor vandet blev ledt ud i, og så udsigten fra badeanstalten, som var fantastisk smuk.
Pura Tirtha Empul:
Bedre kendt som 'The Temple of Holy Water' eller 'The Water Palace', ligger i en lille by kaldet Tampak Siring. Vandet i dette tempel er helligt og det balinesiske folk har et ritual når de besøger templet - først ofre de gaver til guderne inde i templet og derefter hopper de ned i hovedbasinet for at bade og bede en bøn ved alle 12 springvand, som sidder fast på en stenvæg ved hovedbasinet. Mange tager også lidt af det hellige vand med hjem i en flaske.
Rismarkerne i Ceking, Tegallalang:
Cirka 15 min i bil norf for Ubud ligger de flotte rismarker i Tegallalang, Ceking området. Der er en lille sti ned af bakkerne fra vejen, som fører en ind i mellem rismarkerne. Man kommer til en lille bro bygget af tykke bambusrør og kan krydse over til den anden side, hvor der står en lokal mand og opkræver donation for at man kan gå en tur mellem markerne og nyde udsigten. Først troede frauke og jeg at han ville sælge os nogle kokos nødder eller andet, da de fleste balinesiske folk som kontaker os, prøver at sælge et eller andet souvenir ved turist attraktionerne. Men så så vi et lille bitte skilt hvor der stod 'please donate for the view'... Og kunne bedre forstå hvorfor han så forkert ud i hoved da vi sagde nej tak ;-)
Efter en lang dag med oplevelser, faldt både Frauke og jeg om på sengen, og bemærkede slet ikke alle de nye venner vi havde fået på vores værelse (geckoer). Næste dag fandt vi dog ud af, at vores nye venner sad overalt på væggene og loftet - de er ret så søde at kigge på, ligner lidt vingummi bamser ;-)
- comments
Helene Heide Larsen Dejligt at læse denne blog, der med mange små detaljer fortæller om det lokale folkeliv.