Profile
Blog
Photos
Videos
varme, varme, varme er dagens tema. Vi kan i denne fantastiske by, Xiamen, gaa uden vinterjakker og lader vare med at fryse!
Men for lige at bringe jer up to date med vores vilde eventyrer, vil vi lige afslutte Shanghai:
Den sidste dag brugte vi paa at gaa i en lille park og den gamle by del (som der ikke er meget tilbage af i Shanghai. Deres motto er "Better city, better life" fordi de forbereder verdensudstillingen i 2010). Vi ledte efter et af kinas mest beromte tehuse, men i stedet lob vi ind i et kampe markede med "Cheaper Cheaper" ting og sager. Og ja, der sidder nogle heldige asner derude som kan vente en lille pakke eller to fra denne gade.
Om aftenen besluttede vi at gaa i biografen og se Avatar. Det var en af de lidt dyrere fornojelser, men bestemt pengene vard. Vi betalte 120 kr. (til sammenligning tjener en ansat paa KFC 4 kr i timen hernede og for de hurtige kan de se at det er 30 timer+ inden skatten bliver trukket fra) for at se den i 3D kl. 24.00. Selve filmen var glimrende, men det bedste var nok at se den med et begejstret publikum der baade kom med smaa lyde og udraab til skarmen.
Naste morgen stod vi saa op og fulgtes med en pige fra vores hostel, Angela, ned til stationen og tog toget til Hangzhou. Angela viste sig at vare den perfekte guide at have med i en by med, endnu en gang, begransede engelsk kunstskaber. Angela og 'Betty', som vi navngav en anden kinesisk pige der kom med, tog os paa en power sightseeing af dimensioner. Vi saa Westlake som skulle vare et af de smukkeste steder i Kina om sommeren. Det var ogsaa ganske smukt paa denne aarstid. Derfra blev vi trukket rundt i hele omraadet til alle punkter der er navnt i biblen (red. Lonley planet). Vores tur inkluderede bl.a. et besog til en lille te landsby, som levede af deres temarker, hvor vi vaskede vores ansigter i 'Drage Bronden' som var den brond kejseren brugte naar han skulle ned og inspisere teen. Eller maaske en stand-in for denne, da han var en meget vigtig og travl mand som vi larte i Den Forbudte By. Paa turen kom vi ogsaa op i et gammelt taarn paa en bjergside som konkurrerede med det skave taarn i Pisa om hvem der valter forst. Men derfra kunne vi overskue hele naturparken der var i omraadet og se byen fra oven.
Om aftenen blev vi inviteret paa HotPot af vores kinesiske varter. Og nej, det er ikke stoffer som Pernilles kloge bror antydede. Det er en skaal med en stark og almindelig suppe, hvor man saa bestiller en masse kold mad; kod, grontsager, svampe osv., som man saa varmer i suppen og spiser derfra. Retlette i suppeform. Det er uden tvivl det beste vi har provet paa turen af kulinariske oplevelser. Da vi var ved at vare fardige efter en 2,5 time langt adegilde, horte vi spade toner fra et fodselsdagskort paa bordet bag os.
En strogtanke om en dansk sang og en ivrig kineser forte til en 22 aar gammel Wong, staaende paa en stol, mens Karen og Pernille stod og sang 'I dag er det Wooooongs fodselsdag' mens der var omkring 50 kameraer rettet mod os fra restaurantens ovrige gaster. Inden vi fik lov til at synge, skulle vi dog igennem Kinesiske traditioner med at skaale og spise med bordet.
Dagen efter havde vi ikke meget tilbage at se, saa vi tog med Angela paa et silkemarkede og provede frisklavede nudler i en lille muslimsk restaurant.
Slut paa Hangzhou og start paa Xiamen. Vi tog toget om formiddagen og 24 timer senere stod vi i varmt vejr i Xiamen paa vej til vores hostel.
De sidste par dage har vi brugt paa hvad der ifolge biblen er vard at se i Xiamen. Bl.a. saa vi Nanputo tempel i gaar, hvorfra vi besteg et bjerg til en lille vegetarisk munke restaurant, som dog havde lidt for peberede priser til at vi ville nyde en ret med de hellige folk.
I dag har vi brugt paa en lille o lige ud for Xiamen, hvor man kan kigge over til Taiwan fra. Det er en enormt smuk oe som bliver understreget ved at man narmest ikke kan gaa 20 meter uden at stode ind i et bryllupspar der for taget billeder.
vi kan ogsaa her tilfoje at vi meget stolte selv har taget bussen rundt her, uden den har et eneste ord paa engelsk eller det der ligner. Efter at have taget den den forkerte vej er vi heller ikke retningsblinde mere. Og nu vi er igang med vores kompetance udvikling, saa blev vi serveret ris med vestligt bestik til paa vores hostel, men var nodt til at bede om pinde, da vi jo er i Kina. Hostel damen var meget imponeret.
I forlangelse af vores beretning omkring billeder der blev taget af os, kan vi lige tilfoje en ny ting til listen, da vi oplevede noget ganske morsomt i gaar.
Vi saa det som vores pligt at inspisere nattelivet i Xiamen, da der ligger et (ogsaa meget smukt) universitet her i byen og der er en del unge der snakker engelsk. Vi ville egentlig bare ude og tage en ol inden sengetid, men ente paa en kombi mellem bar og diskotek. Vi blev henvist til en plads i baren af en dame i lak og lader (som aabenbart var uniformen for stedet) og kobte en ol. Da vi havde staaet i pracis 30 sekunder der, kom en kineser op med to Heinekin til os og skaalede med os. Derefter blev der sendt endnu 4 ol og et eksotisk frugtfad med beskeden fra tjeneren om at det var fra herren paa brodet bag os. Og saadan fortsatte aftenen mildest talt. Piger skreg naar vi kom nar og ville alle sammen danse med os. Drengene smed ol og shots efter os, saa vi blev nodt til at afslaa et par gange.
baren gjorde meget ud af show og live optraden, saa en bartender korte et show der ville gore Tom Cruise bleg og serverede drinken med et lille smil til Karen som afslutning herpaa.
Bagefter optraadte en tro (asiatisk) Tina Turner kopi med sang og dans, et klavergeni der var stor fan af Michael Learns to Rock og en guitar duo med evner. Efter deres optraden slentrede de op til deres VIP bord og hev os med i forbifarten. Saa vi endte med at bruge aftenen paa at danse, drikke og spise med kendiserne af Xiamen.
Gud hvor er vi lokale og hvide.
I morgen tager vi endnu et nattog til Guangzhou, 200km. nord for Hongkong, hvor vi bruger et par dage inden vi tager til Hong Kong som sidste stop i Kina.
- comments
Selma Kruse Lind Hej piger! Det lyder virkelig herligt med alle jeres oplevelser. Fedt, at de ændrer det danske ord for "the end" til s*** - amerikaniseringen er over os! Og naturligvis har I været kendisser uden lige i Xiamen. I Beijing bliver de jo vilde, hvis man er hvid, så jeg kan sagtens forestille mig hvilken kendis man må være, hvis man kommer til de lidt mindre byer :p Jeg læser jeres blogindlæg med stor interesse og glæder mig til at se jer til sommer i Danmark..! Knus Selma i Beijing - nu med solskin og sne på.